Καταλήψεις Σχολείων Μυτιλήνης

Τα σχολεία της Μυτιλήνης κάνουν και εκείνα καταλήψεις. Συμμαθητές όλοι μαζί για το μέλλον μας! επικοινωνία: extreme_sniper4@hotmail.com

Δευτέρα, Οκτωβρίου 16, 2006

Ανακεφαλαίωση,
Το Πειραματικό Λύκειο κάνει και την δική του κατάληψη μαζί με το 1ο Ενιαιό Λύκειο στον ίδιο χώρο.

Από την Τρίτη 10/10/06 τα 2 σχολειά έκλεισαν τα σχολειά τους,άλλοι λένε με το έτσι θέλω,αλλά η αλήθεια είναι ότι όλα άρχισαν μια μέρα πριν:
μετά από αδικαιολόγητη παρέμβαση του διευθυντή Β. Κωμαϊτη, που ανάγκασε το πρόχειρο δεκαπενταμελές συμβούλιο μαθητών να αποκλείσει 6 μέλη, και να μείνουν 9, από τα οποία επέτρεψε μόνο στα βασικά μέλη (6) και όχι στους 3 αναπληρωματικούς, συμπεριλαμβανομένου κ εμένα, να υπογράψουν, πράγμα παράνομο!
Θα κάνουμε και ψηφοφορία μην φοβάστε καθηγητούλιδες!
Οπότε η απόφαση πάρθηκε από τα παιδιά που είχαμε μείνει!Το πρωί δεν μας έδιναν τα κλειδιά και έτσι τλκ περίπου στις 11 μπήκαμε μέσα,σε κάποιους δεν άρεσε και κάποιοι το είδαν αφορμή για κοπάνα εντελώς.

Στην ομάδα των καταλήψεων μπήκαν την Τετάρτη 11/10 και τα άλλα λύκεια της πόλης,το 2ο,το 3ο,το 5ο,το 1ο-2ο-3ο ΤΕΕ και το Μουσικό Λύκειο!Ακόμα και κάποια γυμνάσια ακολούθησαν όπως το Αθλητικό και το 5ο Γυμνάσιο.

Η κατάληψη κράτησε 3 μέρες/βράδια,αφού ''παραχωρήσαμε'' τα σχολειά προσωρινά τα βράδυ της Πέμπτης,με την ελπίδα και τν δύναμη να τα πάρουμε πίσω ξανά την Τρίτη 17/10.
Την Πέμπτη το βράδυ όμως πραγματοποιήθηκε συμβούλιο από τους εκπροσώπους των λυκείων μας η οποία κράτησε 2 ώρες προσπαθόντας να βρούμε μια κοινή λύση σε όλα τα ζητήματα.

Αύριο λοιπόν θα έχουμε τις αποφάσεις μας!